VIDEO | Stelian Bujduveanu: „Venim cu beneficii pentru riverani, care nu au mai putut găsi loc de parcare. Vrem să impunem regulile de a nu mai ocupa domeniul public, trotuarele și spațiile verzi”

Publicat: 05/08/2022, 19:37

Viceprimarul General al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a vorbit, vineri, la Digi24, despre noile reguli de parcare din București, ce vor intra în vigoare de la 15 august. Oficialul a explicat ce se va întâmpla atât cu locurile de parcare pentru riverani, cât și cu locurile de parcare de reşedinţă, precizând că şoferii care îşi vor lăsa maşinile pe unul din locurile de parcare administrate de Primăria Capitalei vor trebui să plătească.

„Ca noutate, vorbim, în primul rând, de un proiect care a fost aprobat în urmă cu 4 ani, în 2019, tarifele de parcare la nivelul municipiului București. Ca noutate, cu ce venim noi în plus, în anul acesta: venim cu beneficii pentru riverani, acei riverani care nu au mai putut găsi loc de parcare, care s-a dat de către Primăria de sector și venim cu un tarif de 1,6 lei pe seară, în intervalul orar 19-7 dimineața, care îți permite parchezi mașina cu rezervare, pe acel loc de parcare”, a afirmat Stelian Bujduveanu.

Stelian Bujduveanu a explicat că se dorește descurajarea parcatului pe trotuare și pe spații verzi, măsură ce va fi aplicată cu rigurozitate în zona centrală”.

La fel ca în toate metropolele, la fel ca toate orașele mari din România, locurile de parcare sunt foarte puține, pentru spațiul fizic, așa cum știm, este limitat, din păcate. În zona centrală și pe aceste locuri ne vom concentra pe eliberarea trotuarelor, în paralel cu o taxă rezonabilă – vorbim noi de 5 lei pe oră – iar noutatea cu care noi venim în fața bucureșteanilor este că, din a treia oră, nu se va mai dubla tariful, așa cum era până acum.

Cetățenii municipiului București au plătit parcarea în centrul orașului, în acele parcări care există încă din 2019, trasate cu locuri albastre. Vorbim de zona 1 – zona inelul central. Zona 2, care astăzi are foarte puține locuri – vorbim în afara centrului-  marcate, în special, pe bulevardele mari, acolo unde circulă și transportul în comun. Deci, exemplul cu cartierul Dristor nu prea poate fi implementat, pentru că în cartierul Dristor există foarte multe locuri de parcare deja atribuite de către Sectorul 3, în speță, și de acele locuri noi nu ne atingem.

Nu vor apărea locuri de parcare cu albastru acolo unde cetățenii au deja loc de parcare atribuit de către sector. Locurile de parcare publice vor apărea în zone dens circulate, cum sunt bulevardele mari, acolo unde se pot face conform profilului străzii, înseamnă conform regulamentului și comisiei tehnice circulație, care permit ca pe o stradă, dacă există loc disponibil, să se traseze și să se avizeze acele noi locuri de parcare”, a precizat Stelian Bujduveanu.

Viceprimarul General al Capitalei a vorbit și despre mașinile parcate pe bulevardele mari, care blochează prima bandă.

„Nu vom permite blocarea primei benzi și nu vom veni creăm locuri de parcare acolo unde legal nu este posibil. Vom crea aceste locuri de parcare acolo unde se poate și acolo unde permite legislația. Confuzia cea mai mare, care s-a creat în ultima perioadă, este generată și de persoanele care astăzi nu doresc plătească parcarea municipiului București.

Vorbim de un cetățean care vine cu mașina, are opțiunea, la fel dumneavoastră, la fel ca toată lumea – noi plătim parcarea, parcăm în rondul de la Alba Iulia, un exemplu concludent, unde parcarea este 5 lei pe pe oră – și alege lase mașina pe trotuar, vizavi, pe bulevardul Decebal, intenționat, distrugând spațiul verde, pentru nu dorește achite acel tarif. 

Acesta este noutatea cu care noi venim – impunem regulile de a nu mai ocupa domeniul public și trotuarele și spațiile verzi, pentru că astăzi Bucureștiul este sufocat, avem parcări goale și trotuare pline de mașini”, a menționat Stelian Bujduveanu.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Viktor Orban le spune opozanților să se mute în România. „Când vă întoarceți, putem vorbi”....
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Unde se termină viața și unde începe moartea. Ce a descoperit un medic care a...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
În urmă cu 50 de ani, două surori au ieșit la o pizza și nu...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Alegeri SUA 2024 LIVE TEXT. Donald Trump vs. Kamala Harris, o confruntare istorică ce va...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Data la care se deschide târgul de Crăciun din Piața Constituției 2024. Ce surprize au...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Mama lui Cristian Cioacă spune adevărul după 17 ani. Unde se află Elodia
Nativii care vor trăi șocul amoros al vieții. Vor fi înșelați în noiembrie
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Motivul pentru care autoritățile suedeze anulează proiectele eoliene din Marea Baltică